Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Miért fontos a klímaberendezés karbantartása?

2019-05-20 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

A folyamatos páralecsapódás a klímaberendezések belsejében egészen bámulatos gomba-és baktériumtelepeket hoz létre, melyek a rossz szagon túl egészségedre is káros hatással lehetnek.

Legionella betegség egy tüdőgyulladással és magas lázzal járó, esetlegesen halálos kimenetelű betegség. Ennek enyhébb változata a Pontiac-láz, ami egy gyors lefolyású, influenza szerű betegség.

 A legionella baktérium bárhol megjelenhet, ahol pangó meleg víz található, ugyanakkor, a fertőzött, porlasztott vízpermet belégzése és tüdőbe jutása jelenthet veszélyt (pl. a kondenzvíz helytelen elvezetése esetén)

A klímaberendezésekben a karbantartás és tisztítás hiánya inkább a penészgomba elszaporodásának kedvez, melyre sokan allergiásak.

 

A beltéri egység hőcserélőjén ugyanis nagy mennyiségű levegő áramlik keresztül, és az ebben található por, illetve egyéb szennyeződések lerakódnak a hőcserélők lamelláin, a szűrőkön, illetve a ventilátor lapátokon.

A kondenzvíz elvezető csőben lecsapódott páravíz és piszok szintén tökéletes táptalajt nyújt a gombáknak.

Ugyanakkor a split klímák karbantartásának nem csupán egészségünk megóvása miatt szükséges, a beporosodott, szennyeződött hőcserélőn és ventillátoron nehezebben jut át a levegő, ezáltal a hűtés hatásfoka gyengül, a fogyasztás magasabbá válik, a készülék éllettartama pedig csökken.

 

Cégünk a klímák ferőtlenítéséhez a NANOSEPT® AQUA SUPER-t használja, a nanorészecskék támogatásával széles sprektumú és hosszan tartó antimikróbás hatást fejt ki, anélkül, hogy az környezetünkket károsítaná.

 

 

 

Mi a szösz?

 

A kültéri egység tisztántartása azért sem elhanyagolható, mert az a szabadban található és az utcai, még szennyezettebb, porosabb levegőt kerengeti.

Április-májusban a levegőben szálló, tavaszi hózáport idéző vattaszerű nyárfaszöszök előszeretettel rakódnak le a lamellák közé, akadályozva a levegő szabad áramlását. De ugyanígy bekerülhetnek és vastag takaróként leülepedhetnek a por mellett a falevelek, kisállatszőrök és egyéb szennyeződések is.

Ilyenkor a kültéri egység kondenzátora nehezebben adja le a hőt, és a kompresszor fokozott erőfeszítése ellenére alacsonyabbá válik a teljesítmény, ugyanakkor magasabbá az áramfelvétel.
Ez idővel akár a készülék meghibásodásához is vezethet.

 

Ha hosszú távra tervezel..

Persze a klímák rendszeres, évenkénti tisztítása, karbantartása egyben a készülék megfelelő működésének és hosszú élettartamának záloga is.

A tisztítás mellett a szakemberek ilyenkor ellenőrizik a berendezés működését is (pl. nyomásmérés, hűtőközeg utántöltés), hogy egy esetleges meghibásodásra lehetőleg ne a nyári kánikula alkalmával derüljön fény, amikor akár hetekig várhatunk izzadtságban úszva az épp ráérő klímaszerelőt.

Épp ezért, a klímaberendezésünket mindenképpen érdemes évente egy-  vagy ha fűtésre is használjuk- két alkalommal átnézetni egy szakemberrel, pláne, hogy a készülék gyártói ezt általában a garancia feltételéhez is kötik.

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.