Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Mitől lesz egy klíma fűtésre optimalizált?

2022-10-13 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

A napjainkban kapható klímakészülékek már mind hőszivattyús elven, inverteres technológiával működnek, amely a hűtés mellett biztosítja a hatékony fűtési funkciót is, ám a  fűtésre optimalizált klímák kifejezetten fűtésre lettek tervezve.

A fűtő klímákat három fő csoportba sorolhatjuk:

 

1.Normál, inverteres, fűtésre alkalmas klímák

Ezek a készülékek -10 Celsius fokos külső hőmérsékletig használhatóak temperáló fűtésre, vagyis a meglévő fűtési rendszer mellé kiegészítő fűtésre, vagy átmeneti időszakban (ősszel, tavasszal).

 

2. Fűtésre ajánlott, téliesített klímák

Ezek a berendezések már-15 -20 Celsius fokos hőmérsékletig is gazdaságosan üzemeltethetők, akár temperáló, kiegészítő vagy önálló fűtésre is, de alacsony környezeti hőmérsékleten nem túl gazdaságosan üzemel

 

3. Fűtésre optimalizált klímák 

Ezek a klímák 20 -35 Celsius fokos hőmérséklet mellet is gazdaságosan működnek, akár önálló fűtésként is. Napelemes rendszer mellé vagy H-tarifával is tökéletes fűtési megoldást nyújtanak

Egy téliesített klíma akár háromszor több hőenergiát képes előállítani, mint egy hagyományos inverteres klíma. Ugyanakkor egy fűtésre optimalizált berendezés hatszor is hatékonyabb lehet náluk.

Ezt az értéket fejezi ki a COP érték; ami minél magasabb annál magasabb a készülék energetikai besorolása, vagyis annál hatékonyabban és gazdaságosabban fűt a klímánk.

 

A fűtésre optimalizált klímakészülékek működése

 

Hűtési funkcióban a klíma bent hideg, kint pedig meleg levegőt fúj ki magából. Télen a váltószelep megfordítja az irányt, és a készülék bent fűt kint pedig hűt. A kint elpárolgó hűtőközeg mindig alacsonyabb hőmérsékleten párolog el, mint a környezeti hő, ezért fel tudja venni annak energiáját. A klíma kompresszora ezt a hőmennyiséget nagyobb nyomásra, illetve nagyobb energiaszintre emeli, és ezt a hőt szivattyúzza a beltéri egységbe, amit a helyiségben meleg levegő formájában ad le.

 

A fűtésre optimalizált klímákat, direkt fűtésre tervezik.

Egy ilyen klíma más, fűtésre optimalizált tartozékokat (pl. erősebb kompresszor, speciális kültéri fagymentesítési megoldások, kültéri egység csepptálca fűtés, leolvasztó hőcserélő) kap, ezért pl. télen sem fagy be, és a legnagyobb mínuszokban is hatékonyan, kedvezőbb fogyasztással és gazdaságosan üzemel.

A fűtésre optimalizált készülékek kevésbé éreztetik a klímás fűtés hátrányait, mint például az esetleges zajosabb vagy huzatosabb működési mód, és rendelkeznek páratlanító és légtisztító funkciókkal is.

 

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.