Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Milyen klímát válasszunk? 1.

2022-02-21 10:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

 

Mikor válasszunk oldalfali klímát?

 

A háztartásokban a legelterjedtebb klímatípus a hagyományos oldalfali split klíma, mely egyetlen helyiség levegőjét képes hűteni vagy fűteni.

A split klíma osztott klíma, mely egy kültéri és egy beltéri egységből áll. A kompresszor a szabad ég alatt, a beltéri klímaberendezés pedig a szoba oldalfalán kerül beszerelésre. Típusa szerint megkülönböztetjük a mono split klímákat, ahol egy beltéri egységhez egy kültéri egység tartozok, valamint a multi split klímákat, ahol  egy kültéri egységhez több beltéri egység is köthető.

 

A mono split klíma előnye, hogy az ára kedvezőbb, illetve nem kell attól tartanunk, hogy a kompresszor meghibásodása esetén az egész lakás hűtés/fűtés nélkül marad.

Hátránya, hogy a több kültéri egység több helyet igényel, emiatt nem is mindig kivitelezhető, illetve esztétikailag zavaróbb lehet, ha látható helyen kerül elhelyezésre.

 

A multi split klíma ezzel szemben valamivel drágább, ugyanakkor helytakarékosabb megolást kínál. Amennyiben nincs elég helyünk a ház falán több kültéri egység számára, lehet, hogy nem marad más választásunk. Azonban számolnunk kell vele, hogy a kompresszor meghibásodása esetén a javításig nincs hűtés/fűtés a házban.

 

Amennyiben oldalfali split klímánkat fűtésre is szeretnénk használni- akár önálló, akár kiegészítő fűtésként- akkor mindenképpen inverteres klímát válasszunk!

új generációs, inverteres klímák más, gazdaságosabb technológiával működnek, segítségükkel akár 25-30% energia megtakarítás is elérhető, emellett számos további előnnyel járnak:

 

  • Pontos hőmérséklettartás a kifinomult vezérlésnek köszönhetően
  • Lassú indítása nem terheli lökésszerűen a villamos hálózatot
  • Szélesebb hűtési és fűtési működési tartomány (akár -20 fokig)
  • Kevésbé szárítja a levegőt
  • Komfortosabb, hőérzetet (zavaró huzatérzés nélkül)
  • Csendesebb működés (mind a kültéri, mind a beltéri egység esetében)

A split klímák számos méretben, teljesítménnyel, dizájnal, kényelmi, ill. okos funkcióval elérhetőek, így garantáltan megtaláljuk közt a számunkra is megfelelőt!

 

Mikor válasszunk parapet klímát?

 

parapet klíma szintén split klíma, melynek rendszere azonos az oldalfali klímákkal, annyi különbséggel, hogy általában a mennyezeten, a padlón vagy fal padlóhoz közeli részén – pl. radiátorhoz hasonlóan az ablak alatt- kerül felhelyezésre.

Emiatt a parapet klíma elsősorban a tetőterek vagy más speciális helyiségek kiváló hűtési-fűtési megoldása, ahol a beltéri egység fejmagasság fölötti felszerelése nem kivitelezhető.

A parapet klíma működése rendkívül halk, és tökéletesen idomul a helyiségbe, kevésbé befolyásolva annak hangulatát, stílusát.

 

További nagy előnye, hogy telepítése általában egyszerűbb a hagyományos oldalfali split klímákénál, mivel nem kell a mennyezet közelében csövezni, vagy kábelcsatornát elhelyezni.
A parapet klíma nagyobb teljesítménynek köszönhetően szélesebb körű felhasználást tesz lehetőve: kiválóan alkalmas irodák, éttermek, vagy üzlethelyiségek, rendelők hűtésére-fűtésére is.


Vásárolj és telepíts most klímát! A kílmatelepítés most 3 millió Ft-ig (50% anyagköltség+50% munkadíj) állami otthonfelújítási támogatással is igényelhető!

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.