Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Így lesz olcsóbb a fűtésed H-tarifával!

2022-08-01 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

 

Mi az a H-tarifa?

 

A H-tarifa a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez (pl. klímás fűtés) használható, országszerte elérhető kedvezményes áramtarifa, mely jelentősen kedvezőbb (kb -30%-os) áron számolja a fogyasztást. A H-tarifát az áramszolgáltatótól tudunk megigényelni, és kizárólag a fűtési szezonban érhető el (október 15-től április 15-ig) a nap 24 órájában.

 

Mennyibe kerül a H-tarifa?

 

A H tarifa díjszabással az egyébként is költséghatékony klímás fűtésünket 30%-kal kedvezőbb áron üzemeltethetjük.

A H-tarifa díjszabás a hivatalos fűtési szezon október 15.-től  április 15.-ig  vehető igénybe a nap 24órájában megszakítás nélkül.

 

Ki igényelhet H-tarifát?

 

Bárki, aki ehhez megfelelő klímaberendezéssel rendelkezik, azaz a klímaberendezés eléri vagy meghaladja a 3,4-as COP értéket!

A COP (Coefficience of performance) az úgynevezett fűtési jósági fok, vagy más néven hatékonysági mutató, amely a fűtőteljesítményt és az elektromos felvétel hányadosát mutatja vagyis, hogy a készülék 1kW felvett elektromos áram segítségével, mekkora energiatermelésre, hőteljesítmény leadására képes.

Minél nagyobb a COP szám, annál gazdaságosabb egy készülék, és annál jobb az energetikai besorolása.

A H-tarifa természetesen nemcsak az újonnan megvásárolt klímákhoz, hanem a régebbiekhez is igényelhető, amennyiben COP értéke megfelel a kívánt feltételeknek.

A jelenleg forgalomban lévő split klímák ezt szinte kivétel nélkül teljesítik.

 

Hogyan igényelhetem meg a H-tarifát?

 

Amennyiben már megvan a megfelelő klímánk, a H tarifa beköttetéséhez fel kell vennünk a kapcsolatot a helyileg illetékes áramszolgáltatóval.

A szolgáltatónál elérhető az igénylőlap, ezen be kell nyújtani a csatlakoztatni tervezett klíma készülékek adatlapját. Akár a B típusú, éjszakai, vezérelt áram mellé is igényelhető ez a tarifa.
A H tarifához egy külön mért felhasználói áramkör szükséges, ezért egy új mérőórát kell kialakítani, amit kizárólag regisztrált villanyszerelő végezhet el.

Ha nem felel meg az aktuális szabványoknak az eredeti mérőhelyet is át kell alakíttatni (Például a mérőórák már nem lehetnek a lakáson belül)

Egy klímakészülék áramszükséglete kb. 7-10 Amper, így amennyiben több klímát is szeretnénk telepíttetni, lehetséges, hogy a hálózatot bővítésre is szükség lesz. Jelenleg 32 amper jár alanyi jogon azaz ingyen, mindenkinek, ezen felüli teljesítmény bővítésnél, amperenként 3.900 Ft+Áfa egyszeri díjat kér a szolgáltató.

 

Jöhetnek az igazi „rezsiharcosok”!

A rezsistop eltörlésével kapcsolatos bejelentés óta ugrásszerűen megnőtt a hűtő-fűtő klímaberendezésekkel kapcsolatos érdeklődés, információ kérés, hisz mindenki megpróbálja megtalálni a számára legoptimálisabb, pénztárcakémélő megoldást.

A hűtő-fűtő inverteres split klímák közt is találhatunk olyanokat, amelyek kifejezetten fűtésre lettek optimalizálva.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy kevésbé jól hűtenének, mint más klímák, ugyanakkor gyártási technológiájuk kiemelkedően jó fűtőteljesítményt, fűtési hatásfokot vagy széles működési tartományt biztosít. Ezáltal működésük hatékony és energiatakarékos, és a nagy mínuszokban sem hagynak minket cserben.

 

A Polar klíma mögött hazai cég áll, megbízható szervizhátérrel. A remek ár-érték arányú klímáik csendesek és a kompresszorokra 5 év garaciát adnak.

A 4,6 SCOP értékkel rendelkező Polar Optimum klímakészülék az energiatakarékosság és kiemelkedő hűtő-fűtő teljesítmény mellett a komfortos és egészséges működést tekintve is számos hasznos funkciót tartalmaz (wifi funkció, komfort és 3D légáramlás üzemmód, extra csendes, Automatikusan tisztuló szűrő, páramentesítés, csendes működés)

 

 

A Mitsubishi klíma neve gyakorlatilag egybeforrt a minőséggel, tartóssággal és dizájnnal.

A háromféle méretben is kapható stílusos a Mitsubishi MSZ-AP a Mitsubishi klímák közt a legkedvezőbb árú, ugyanakkor legkompaktabb klímaberendezés, ami számtalan okos funkciójával felveszi a versenyt társaival.

 

A klímaberendezés kimagasló hűtés (SEER) és (SCOP) fűtés hatékonysági értékekkel rendelkezik, így mind hűtés, mind fűtés terén rendkívül energiatakarékos. További kényelmi funkciói (beépített wifi, csendes működés,  ezüstionos szűrő, éjszakai üzemmód) kiválóan alkalmassá teszi rá, hogy biztosítsa otthonunk melegét.

 

 

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.