Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Klíma és a koronavírus

2020-04-15 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Éva

Úgy néz ki eltehetjük a téli kabátot, és talán már a fűtést sem kell bekapcsolnunk. Ilyenkor van a klíma karbantartások időszaka, ami nem csak a tisztításról szól, hanem a rendszer felügyeletéről is, nem mellesleg a garancia feltétele a gyártóknál. De mi a helyzet most a COVID-19 járvány esetén? Tartassuk karban a készüléket vagy várjunk? Egyáltalán ilyen vírusos időszakban jó az nekünk, ha bekapcsoljuk a klímánkat?

 

 

Mit csinál a klíma a szoba levegőjével?

 

Abban az esetben, ha nincs légmozgás egy helyiségeben, illetve csak minimális a nyílászárók résein keresztül, kialakul egy természetes hőmérsékleti levegő rétegződés. Ezt befolyásolja a fűtési mód, az épület szigetelése, ablakai a hűlő felületek… Tehát valamilyen módon rétegződik a szobában a levegő és áramlik (klíma bekapcsolása nélkül minimálisan), ebben megtalálhatóak a mikroorganizmusok, vírusok, baktériumok és a házi por is. Ha bekapcsoljuk a klímát egyikből sem lesz több, csak felkeveredik, de akár csökkenhet is a mennyiségük!

 

 

Hogyan csökkenhet a szennyeződések mennyisége a levegőben?

 

A legelterjedtebb klímaberendezések nem visznek friss levegőt a beltérbe, csak a bentit keringetik, de rendelkeznek mindenféle szűrővel. Sok szűrő inkább marketing célú, jól mutat a katalógusban, ha nevet adnak neki, de vannak valóban hasznos, jól működő szűrők is. A szűrőket két csoportra lehet osztani; elektromos és fizikai szűrőkre. A fizikai szűrők hatékonyságát nagyban befolyásolja a méretük is.

 

A porszűrő, ami minden klímában megtalálható, leginkább szúnyoghálóra hasonlító műanyag alapú szűrő. Klímás szakember nélkül is könnyen tisztítható, és javasolt is a gyakori mosása! Elég sűrű szövésű ahhoz, hogy ne engedje át a nagyobb szennyeződéseket ezzel védve a készüléket a vírusok és gombák megtelepedésétől, szaporodásától. Ha a kezedbe veszed a klímád porszűrőjét akkor láthatod, hogy mennyire „sűrű szövésű”, túl nagy csodát ne várj tőle, teljes mértékű hatékonyságot semmiképpen sem. Ha időnként nem mosod el, előbb utóbb annyira elkoszolódhat, hogy akár hibajelzést is adhat a klíma és megállhat!

 

Vannak minden féle, kis méretű, hangzatos névvel ellátott kémiai úton semlegesítő szűrők, melyek a hőcserélő néhány százalékát fedik le csupán. Méretükből adódóan a hatékonyságuk megkérdőjelezhető. Ha csak ezért döntenél egy drágább klíma mellett, válasz inkább egy egyszerűbb, hangzatos szűrő nélküli készüléket, és az árkülönbözetet egy légtisztító berendezésbe fektesd. Azt egész évben tudod használni mobilan akár több helyiségben is.

 

Vannak szűrők, amik az elektromosságot használják fel a szűréshez, ilyen például a plazmaszűrő, vagy ionizátor. A levegőben keringő port, pollent, baktériumokat először pozitív töltésűvé változtatja, majd egy negatív töltésű lemezre áramoltatja és csapdába ejti, így a megtisztított levegő halad csak tovább a készülékből. A légtisztító berendezések többsége is el van látva ilyen elvű szűrővel és igen hatékonyan teszik a dolgukat.

 

 

Hogyan lesz vírus, baktérium és gombamentes a klímád?

 

Bár az új koronavírusról még olyan sokat nem tudunk, az biztos, hogy a mérete igen kicsi (0,6-1,4 µm), egyéb szennyeződésekhez hozzátapadva keringhet a levegőben, illetve hozzátapadhat a felületekhez. Az infectioncontroltoday.com egy német vizsgálat eredményére hivatkozva azt írja, hogy a koronavírus akár 9 napig képes aktív maradni üveg, fém és műanyag felületeken. Ilyen felület lehet a klíma is, amit a karbantartással egy időben fertőtlenítünk.

 

 

Vedd fel velünk a kapcsolatot és kérd klíma karbantartási szolgáltatásunk!

 

A rendszerfelügyeleten túl egy új generációs nenoezüst tartalmú fertőtlenítőszerrel kezelve a klíma még hosszú időn keresztül is antibakteriális marad, melyet mikrobiológiai tesztek is bizonyítottak. A fertőtlenítőszer a kezelt felületeken időben elnyújtott fertőtlenített állapotot biztosít, így a járvány időszakában kiemelt szerepet kap a megelőzés érdekében.
Joggal gondolhatod, hogy jó, most fertőtlenítjük a klímád, de mi lesz egy-két hét múlva, ha a mostani fertőtlenítés hatékonysága csökken?

 

Nem hagyunk védelem nélkül!

 

A karbantartás alkalmával kollégáink ellátnak néhány alkalomra elegendő fertőtlenítőszer koncentrátummal, és elmondják azt is hogyan használd! Bízunk benne, hogy hamarosan véget ér a vészhelyzet és mindenki visszatérhet a megszokott életéhez!

Írj nekünk, vagy hívj minket! Egyeztessünk időpontot!
#vigyazzunkegymasra

Kosár

A kosara jelenleg üres.