Tisztelt Érdeklődők! Vállalkozásunk kizárólag a saját eladású klímaberendezések telepítését, karbantartását és javítását tudja vállalni jelenleg! Megértésüket köszönjük!

Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 408 36 13

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Klímával fűteni megéri!

A klíma szó hallatán elsősorban a hűtés jut eszébe az emberek többségének, de már egyre ismertebb a klímával való fűtés is, mint korszerű és energiatakarékos fűtési mód. A jelenlegi kínálatban szereplő inverteres hőszivattyús klímák akár -15 -25°C hőmérsékletig is képesek fűteni. A fűtésre optimalizált klímaberendezések már nem csak kiegészítő fűtésre alkalmasak, hanem teljes fűtésre is.

 

Mindemelett számos előnye is van a hőszivattyús berendezésekkel való fűtésnek:

  • A beltéri egységből távozó akár 40-55°C meleg levegő sokkal hamarabb biztosítja a komfortos hőmérsékletet a szobában, mint a radiátoros vagy a padló fűtés.
  • A klímaberendezéssel lokális fűtés valósítható meg, így tökéletes ez a megoldás, ha nem használjuk a ház vagy lakás minden helyiségét.
  • Csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, ugyanis általában a háztartásban szükséges energia 85%-át csak fűtésre és melegvíz előállítására használjuk. Azokkal a hatékony fűtési rendszerekkel, amelyeknek kevesebb energiára van szükségük (kevesebb CO2-t bocsátanak ki) lényeges mértékben lehet hozzá járulni a klímaváltozás mérsékléséhez. Egy átalgos kazánnal (amelynek a gyártási éve pl.: 1978) összehasonlítva a hőszivattyús fűtésnek 50%-kal kisebb a CO2 kibocsátása, ugyanazon komfort előállítása esetén.
  • Az áramszolgáltatóknál H és GEO tarifát is tudsz igényelni, ami a normál lakossági díjak közel felébe kerülnek kW-onként. Erről bővebben olvashatsz a blogon!

 

Mire kell figyelni, ha hőszivattyús klímával akarok fűteni?

  • Az egyik nagyon fontos tényező, hogy a klíma készülék hatásfoka a külső hőmérséklet csökkenésével romlik, azaz csökken a teljesítménye. Ezért fontos a klíma készüléket túlméretezni! A gyártók a katalógusadatokat +7°C-os külső hőmérséklethez tartozóan jelenítik meg, így a készülékekek -10, -15°C külső hőmérséklet esetén a névleges teljesítményük 60-70% a leadott fűtőteljesítménynek.
  • A másik fontos tényező, hogy számolni kell a leolvasztás idejével. Fűtés üzemmódban a klíma hőcserélőjén a kondenzáum, lecsapódó pára megfagy, amit le fog olvasztani a készülék. Ilyenkor a működése szünetel. +5 és -5°C között egyre gyakrabban hajtja ezt végre, melyt ebben a hőmérséklet tartományban a levegő páratartalma magasabb.
  • Fontos, hogy a leolvasztás során keletlezett kondenzátum ki tudjon folyni a kültéri egységből. A kimondottan fűtésre optimalizált klímák kültéri egysége már vagy úgy van kialakítva, hogy vagy van benne fűtőszál, vagy a készülék burkolata a kialakításánál fogvan lehetővé teszi a csapadékvíz szabad távozását. Fűtőszál utólagosan is beszerelhető a készülékekbe.
  • A kültéri egységet érdemes hóhatás felé elhelyezni, hogy a ventilátor elé ne tudjon hó tornyosulni ezzel akadályozva a szabad légáramlást!
  • Mivel a meleg levegő felfele száll, ezért a klíma beltéri egység lamelláit érdemes lefelé állítani a használat során.

 

Ha további kérdésed van a klímával való fűtésről, fordulj hozzánk bizalommal az elérhetőségeink valamelyikén!

Kosár

A kosara jelenleg üres.