Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Klímával fűteni megéri!

A klíma szó hallatán elsősorban a hűtés jut eszébe az emberek többségének, de már egyre ismertebb a klímával való fűtés is, mint korszerű és energiatakarékos fűtési mód. A jelenlegi kínálatban szereplő inverteres hőszivattyús klímák akár -15 -25°C hőmérsékletig is képesek fűteni. A fűtésre optimalizált klímaberendezések már nem csak kiegészítő fűtésre alkalmasak, hanem teljes fűtésre is.

 

Mindemelett számos előnye is van a hőszivattyús berendezésekkel való fűtésnek:

  • A beltéri egységből távozó akár 40-55°C meleg levegő sokkal hamarabb biztosítja a komfortos hőmérsékletet a szobában, mint a radiátoros vagy a padló fűtés.
  • A klímaberendezéssel lokális fűtés valósítható meg, így tökéletes ez a megoldás, ha nem használjuk a ház vagy lakás minden helyiségét.
  • Csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat, ugyanis általában a háztartásban szükséges energia 85%-át csak fűtésre és melegvíz előállítására használjuk. Azokkal a hatékony fűtési rendszerekkel, amelyeknek kevesebb energiára van szükségük (kevesebb CO2-t bocsátanak ki) lényeges mértékben lehet hozzá járulni a klímaváltozás mérsékléséhez. Egy átalgos kazánnal (amelynek a gyártási éve pl.: 1978) összehasonlítva a hőszivattyús fűtésnek 50%-kal kisebb a CO2 kibocsátása, ugyanazon komfort előállítása esetén.
  • Az áramszolgáltatóknál H és GEO tarifát is tudsz igényelni, ami a normál lakossági díjak közel felébe kerülnek kW-onként. Erről bővebben olvashatsz a blogon!

 

Mire kell figyelni, ha hőszivattyús klímával akarok fűteni?

  • Az egyik nagyon fontos tényező, hogy a klíma készülék hatásfoka a külső hőmérséklet csökkenésével romlik, azaz csökken a teljesítménye. Ezért fontos a klíma készüléket túlméretezni! A gyártók a katalógusadatokat +7°C-os külső hőmérséklethez tartozóan jelenítik meg, így a készülékekek -10, -15°C külső hőmérséklet esetén a névleges teljesítményük 60-70% a leadott fűtőteljesítménynek.
  • A másik fontos tényező, hogy számolni kell a leolvasztás idejével. Fűtés üzemmódban a klíma hőcserélőjén a kondenzáum, lecsapódó pára megfagy, amit le fog olvasztani a készülék. Ilyenkor a működése szünetel. +5 és -5°C között egyre gyakrabban hajtja ezt végre, melyt ebben a hőmérséklet tartományban a levegő páratartalma magasabb.
  • Fontos, hogy a leolvasztás során keletlezett kondenzátum ki tudjon folyni a kültéri egységből. A kimondottan fűtésre optimalizált klímák kültéri egysége már vagy úgy van kialakítva, hogy vagy van benne fűtőszál, vagy a készülék burkolata a kialakításánál fogvan lehetővé teszi a csapadékvíz szabad távozását. Fűtőszál utólagosan is beszerelhető a készülékekbe.
  • A kültéri egységet érdemes hóhatás felé elhelyezni, hogy a ventilátor elé ne tudjon hó tornyosulni ezzel akadályozva a szabad légáramlást!
  • Mivel a meleg levegő felfele száll, ezért a klíma beltéri egység lamelláit érdemes lefelé állítani a használat során.

 

Ha további kérdésed van a klímával való fűtésről, fordulj hozzánk bizalommal az elérhetőségeink valamelyikén!

Kosár

A kosara jelenleg üres.