Tisztelt Érdeklődők! Vállalkozásunk kizárólag a saját eladású klímaberendezések telepítését, karbantartását és javítását tudja vállalni jelenleg! Megértésüket köszönjük!

Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 408 36 13

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Lassan vége a klímák téli álmának is!

2018-03-28 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

Bizonyára te is találkoztál már a szaggal, amit egy hosszas téli álom után ébredező légkondicionáló berendezés áraszt magából. Ilyenkor valahogy ösztönösen érzi az ember, hogy nem válik egészségére, ha ebben az állapotban üzemelteti.

 

A légkondicionálók beltéri egységének belsejében működés közben folyamatosan csapódik le a pára, a nedves közegben pedig vígan tenyésznek a gombák és a baktériumok. Ezek a lerakódott baktérium- és gombatelepek enyhén szólva is kellemetlen szagot árasztanak, nem beszélve a velük kecsegtető légúti betegségekről: Legionella fertőzés, Pontiac-láz, gombás fertőzések, allergia, asztma- csupa olyasmi, amit szívesen kihagynánk a bakancslistánkról.

 

Persze a klímák rendszeres, évenkénti tisztítása, karbantartása nem csupán a higiénia miatt fontos, hanem a készülék megfelelő működése és hosszú élettartamának megőrzése miatt is.

 

A klíma üzemeltetése során a beltéri egység hőcserélőjén nagy mennyiségű levegő áramlik keresztül, ami a levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. Ezek a szennyeződések idővel lerakódnak a hőcserélők lamelláin, a szűrőkön, illetve a ventilátor lapátokon, csökkentve a berendezés hatékonyságát és növelve az áramfogyasztást.

 

A kondenzvíz elvezető csőben lecsapódott pára és piszok szintén ideális lakóhelyet teremt a gombáknak. A tisztítás során ezeket a felgyülemlett szennyeződéseket mind el kell távolítani, hogy a készülék még sokáig önfeledten hűthessen (vagy éppen melegentartosn) minket.

 

Az éves karbantartás során a kültéri egységről sem szabad elfeledkeznünk, hisz az az utcai, még szennyezettebb, még porosabb levegőt keringeti. A kültéri egység hőcserélőjének lamelláin olyan szennyeződések zárhatják el a levegő útját, mint a falevelek, a növényi szöszök vagy a kutyaszőr. Ha pedig a levegő nem tudja hűteni a kültéri egység hőcserélőjét, az nem csupán a készülék teljesítményének csökkenésével és nagyobb áramfelvétellel jár, de idővel a berendezés végzetes meghibásodásához is vezethet.

 

És ez még minden nem minden!

 

A tisztítás mellett fontos ellenőrizni a berendezés működését is, hogy egy esetleges hiba ne a legrosszabbkor, a tomboló hőség idején derüljön ki, amikor hetekig is verejtékezve várhatunk egy épp ráérő klímaszerelőt.

 

Látható, hogy ha hosszú boldog közös éveket tervezel a klímáddal, akkor mindenképpen érdemes évente legalább egyszer (ha csak hűtésre használod) vagy kétszer (ha fűtésre is) átnézetned egy szakemberrel. Ezt a gyártók általában a garancia feltételéhez is kötik.

 

Mindenképp javasoljuk tehát, hogy még a nyári szezon kezdete előtt, tavasszal vizsgáltasd át a klímaberendezésedet - ebben a feladatban készséggel állunk rendelkezésedre!

Kosár

A kosara jelenleg üres.