Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Lassan vége a klímák téli álmának is!

2018-03-28 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

Bizonyára te is találkoztál már a szaggal, amit egy hosszas téli álom után ébredező légkondicionáló berendezés áraszt magából. Ilyenkor valahogy ösztönösen érzi az ember, hogy nem válik egészségére, ha ebben az állapotban üzemelteti.

 

A légkondicionálók beltéri egységének belsejében működés közben folyamatosan csapódik le a pára, a nedves közegben pedig vígan tenyésznek a gombák és a baktériumok. Ezek a lerakódott baktérium- és gombatelepek enyhén szólva is kellemetlen szagot árasztanak, nem beszélve a velük kecsegtető légúti betegségekről: Legionella fertőzés, Pontiac-láz, gombás fertőzések, allergia, asztma- csupa olyasmi, amit szívesen kihagynánk a bakancslistánkról.

 

Persze a klímák rendszeres, évenkénti tisztítása, karbantartása nem csupán a higiénia miatt fontos, hanem a készülék megfelelő működése és hosszú élettartamának megőrzése miatt is.

 

A klíma üzemeltetése során a beltéri egység hőcserélőjén nagy mennyiségű levegő áramlik keresztül, ami a levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. Ezek a szennyeződések idővel lerakódnak a hőcserélők lamelláin, a szűrőkön, illetve a ventilátor lapátokon, csökkentve a berendezés hatékonyságát és növelve az áramfogyasztást.

 

A kondenzvíz elvezető csőben lecsapódott pára és piszok szintén ideális lakóhelyet teremt a gombáknak. A tisztítás során ezeket a felgyülemlett szennyeződéseket mind el kell távolítani, hogy a készülék még sokáig önfeledten hűthessen (vagy éppen melegentartosn) minket.

 

Az éves karbantartás során a kültéri egységről sem szabad elfeledkeznünk, hisz az az utcai, még szennyezettebb, még porosabb levegőt keringeti. A kültéri egység hőcserélőjének lamelláin olyan szennyeződések zárhatják el a levegő útját, mint a falevelek, a növényi szöszök vagy a kutyaszőr. Ha pedig a levegő nem tudja hűteni a kültéri egység hőcserélőjét, az nem csupán a készülék teljesítményének csökkenésével és nagyobb áramfelvétellel jár, de idővel a berendezés végzetes meghibásodásához is vezethet.

 

És ez még minden nem minden!

 

A tisztítás mellett fontos ellenőrizni a berendezés működését is, hogy egy esetleges hiba ne a legrosszabbkor, a tomboló hőség idején derüljön ki, amikor hetekig is verejtékezve várhatunk egy épp ráérő klímaszerelőt.

 

Látható, hogy ha hosszú boldog közös éveket tervezel a klímáddal, akkor mindenképpen érdemes évente legalább egyszer (ha csak hűtésre használod) vagy kétszer (ha fűtésre is) átnézetned egy szakemberrel. Ezt a gyártók általában a garancia feltételéhez is kötik.

 

Mindenképp javasoljuk tehát, hogy még a nyári szezon kezdete előtt, tavasszal vizsgáltasd át a klímaberendezésedet - ebben a feladatban készséggel állunk rendelkezésedre!

Kosár

A kosara jelenleg üres.