Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

4 meggyőző érv, hogy nem felesleges átnézetned a klímát!

2020-02-27 19:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

1. Egészség

 „Dehát otthon se voltunk a nyáron, csak néhány alkalommal használtuk!”- szoktuk hallani.

Ez azonban a gombákat, a port és az egyéb szennyeződéseket nem igazán tartja távol.

Gondoljunk bele, mennyi por rakódik le otthonunkban egy év leforgása alatt. Működése közben a klímánk beltéri egysége is nagy mennyiségű port és poratkát szűr ki a lakás levegőjéből, folyamatosan ezt kerengetve, miközben a szálló por szemcséi megtapadnak a hőcserélőkön, a szűrőkön és a ventilátor lapátokon.

A folyamatos páralecsapódás pedig melegágya a gomba-és baktériumtenyészetek kialakulásának: mind a berendezések belsejében, mind a kondenzvíz elvezető csőben minden feltétel adott az elszaporodásukhoz.

Ezek a kellemetlen, áporodott  szagon túl az egészségre is károsak lehetnek, allergia és asztma, illetve a legionella betegség kialakuláshoz vezethetnek.

 természetesen a tisztításnak a kültéri egységre is ki kell terjednie, hiszen az a szabadban található, ahol az utcai, jóval porosabb levegő mellett egyéb szennyeződések (nővényi részecskék, állati szőrök) is kerülhetnek bele.

Míg ősszel a falevelek, tavasszal a nyárfák vattaszerű, szálló termései rakódnak le a lamellák közé, akadályozva a levegő szabad áramlását.

Az ilyen szennyeződések nemcsak a klíma hatásfokát és – hosszú távon- az élettartamát csökkentik, de nagyobb áramfelvételre is késztetik, ami gazdaságtalanná teszi a működését.

Munkatársaink a klímák ferőtlenítéséhez a NANOSEPT® AQUA SUPER készítményt alkalmazzák, mely a nanorészecskék támogatásával széles sprektumú és hosszan tartó antimikróbás hatást fejt ki környezetkímélő módon.

 

2. Hatékonyság

A klímák rendszeres karbantartása műszaki okokból is fontos, mivel a poros, szennyeződött hőcserélőn és ventillátoron nehezebben jut át a levegő és túlterhelődik a kompresszor. Ennél fogva a készülék teljesítménye és a hűtés hatásfoka gyengül, a fogyasztás és az áramszámla nő, miközben a készülék éllettartama is megrövidül. Megéri?

 

3. Hosszabb élettartam

A klímák karbantartása során évente egy -  vagy ha fűtésre is használjuk két- alkalommal- a szakemberek a takarítás után átnézik a készüléket is, elvégezve a szükséges ellenőrzéseket, beavatkozásokat (gáznyomásmérés, hűtőközegutántöltés). Az esetleges hibák esetén még időben, a szezon előtt el lehet végezni a javításokat.

Nem érdemes házi megoldásokra törekedni, hiszen a klímaberendezések tisztítási és karbantartási költsége eltörpül az esetleges javítási költségek mellett.

 

4. Gyártói garancia megtartása

A gyártó garancia feltétele általában a készülék szakszerű és rendszeres karbantartása. Ennek elmulasztása esetén a garancia elvész.

A karbantartást ajánlott minimum évente egyszer elvégeztetni, de abban az esetben, ha fűtésre is használjuk a klímát, érdemes minden szezonváltáskor, tehát tavasszal és ősszel átnézetni.

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.