Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

6 jel azt mutatja, hogy a klímánk javításra szorul

2020-04-22 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Éva

A gyártó garancia feltétele általában a készülék szakszerű és rendszeres karbantartása évente egy -  vagy ha fűtésre is használjuk, két - alkalommal.

Ám ha ez lejárt, akkor is célszerű beüzemelés előtt szakemberrel átnézetni a klímakészülékünket, így a minimalizálni tudjuk annak az esélyét, hogy az éppen a szezon közepén menjen tönkre.

A klímák karbantartása során a klímaszerelők a készülék szakszerű kitisztítása után átnézik a berendezést is, elvégezve a szükséges ellenőrzéseket és beavatkozásokat.

Jobb, ha ezekre  a hibákra még időben fény derül, mivel a szezonban hetekig is tarthat egy- egy alkatrész beszerzése, vagy éppen egy ráérő klímaszerelő felhajtása.

Persze mindezek ellenére is előfordulhat a klímánk is Murphy törvénye szerint – a legforróbb nyári napon- romlik el.

Mielőtt további komolyabb károkat okoznánk, az alábbi 6 jel észrevétele esetén hívjunk megbízható klímást!

 

1. A légkondicionáló berendezés nem hűti le a levegőt

Bár az inverteres készülékek fűtésre is alkalmasak, a légkondicionálók hagyományos feladata a levegő lehűtése. Ha a berendezés nem hűti le a levegő- még akkor se, ha a készüléket a leghidegebb fokozatra állította - akkor nem működik megfelelően! Ennek több oka is lehet az eltömődött szűrőtől a gáztömörség hiányáig. Lehet, hogy egy egyszerű  karbantartás megoldja a problémát, de az is előfordulhat, hogy nagyobb a baj.

 

2. Nem áramlik át a levegő a légkondicionálón

A légkondicionálók ventilátorai biztosítják a levegő áramlását és mozgását a helyiségben. Ha a ventilátor láthatóan megáll, vagy nem érezhető, hogy a készülékből levegő áramlik, akkor biztosan javításra szorul.

 

3. A légkondicionáló kellemetlen szagot ad

Ha a klíma kellemetlen, savanykás-poshadt szagot áraszt bekapcsoláskor, akkor annak leggyakoribb oka az elmulasztott karbantartás lehet, és a készülékben megtelepedő gombák, baktériumok okozzák.

Ha a készülékből érkező égett szagot érzünk, azonnal kapcsoljuk ki és hívjunk szerelőt!

 

4. A légkondicionáló zajos

Ha szokatlan, nem üzemszerű zajt, kattogást, statikus zörejeket hallunk a gépből, az arra utalhat, hogy valamelyik mechanikai részegység működése nem megfelelő, valamelyik alkatrész elhasználódott, vagy a kültéri egységbe valamilyen élő betolakodó költözött.

 

5. Problémák a termosztáttal

Minden légkondicionáló egység berendezés rendelkezik a hőmérséklet szabályozására szolgáló termosztáttal. Ha a készülék nem éri el a beállított hőmérsékletet, akkor valószínű, hogy probléma van a termosztáttal.

 

6. Nedvesség vagy jegesedés van a légkondicionálón

A nedvesség, - bárhol is jelentkezzen a készüléken kívül (pl. burkolat, fa) - többféle probléma jele lehet, de semmiképp sem jó jel, ezért ellenőrzésre szorul.

Ha például a beltéri egység alatt, a falon folyik a víz, az általában a cseppvíz elvezetésének akadályoztatására utal (valamilyen szennyeződés hatására), melyet mindenképp orvosolni szükséges.

A klíma beltéri egységéből repkedő jégdarabok is a beltéri egység lefagyására, a nem megfelelő működésére, általában hűtőközeghiányra utalnak. 

 

Az elektromos meghibásodásokra most nem térünk ki, hiszen egyrészt számtalan oka lehet, másrészt többnyire elég nyilvánvaló jele van: a beltéri egységen villogó hibakód jelzi, hogy a készülék nem működik, és el sem indul, de mielőtt klímaszerelőt hívnánk, cseréljünk elemet a távirányítóban, sokszor ez megoldja a problémát. Ha mégsem, akkor hívj minket!

 

 

 

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.