Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Így használd a klímát a babaszobában

2020-07-31 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

Bekapcsolhatod-e a klímát a babaszobában?

 

Mivel a csecsemők – különösen az újszülöttek – még nem képesek olyan hatékonyan szabályozni a testhőmérsékletüket, egy forró szobában testük könnyen túlmelegedhet.

Ennek egyértelmű jelei vannak: ha a kicsinek melege van, akkor nyugtalanul alszik, gyakran felsír, piheg, arca forró és piros, tarkója és teste izzadt.

Épp ezért a hőségben nagyon fontos a lakás és a babaszoba temperálása. Napközben, ha lehet, ne nyissunk ablakot, redőnyökkel, vastag függönyökkel árnyékoljuk be otthonunkat a tűző nap ellen.

Tartós kánikula esetén, egy kevésbé jól szigetelt lakásban még így is elviselhetetlen mértékig kúszhat a hőmérő higanyszála, ilyenkor érdemes lehűtenünk a baba szobáját is.

A legtöbb gyerekorvos egyetért abban, hogy a megfelelő szabályok betartásával még a babaszobában is biztonságos a légkondicionáló használata, és nemcsak a szülőket, de a babákat is hozzá segítheti a jobb közérzethez és az egészséges, pihentető alváshoz.

 

Mindenekelőtt kizárólag rendesen és alaposan kitisztított, karbantartott klímát használjunk, mivel a készülékben különféle légúti megbetegedéseket okozó gombák, baktériumok, vírusok telepedhetnek meg. Ehhez érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a klímaberendezések házi tiszítása- pl. a nehezebben hozzáférhető vagy sérülékenyebb alkatrészek miatt-  sosem lehet olyan alapos és mindenre kiterjedő, mintha klímaszerelőre bízzuk a feladatot.

 

Ügyeljünk a klímaberendezés elhelyezésére is. Sose tegyük olyan helyre a baba ágyát, hogy közvetlenül érje a hideg levegő!

Ha a klímakészülékünknek van ilyen funkciója, lehetőleg előre programozzuk be a kívánt hőmérsékletet! Ha nincs, bekapcsolás után semmi esetre se irányítsuk közvetlenül a gyerekre a levegőt, hanem mindig felfelé.

Az intelligens szem funkcióval ellátott Daikin klímaberendezések optimalizálják a légáramlást, és oda irányítják a szobában, ahol nem tartózkodik senki

Ne hűtsük túl a szobát! 5-6 foknál nagyobb különbség soha ne legyen a kinti és benti hőmérséklet között!

Ne próbáljuk azonnal elérni az ideális hőmérsékletet, mert ez a test gyors lehűléséhez vezet. A babák testhőmérséklet szabályozása jóval lassabb, mint a felnőtteké, így fokozott érzékenységgel reagálnak a hirtelen hő változásra. A szoba túl gyors hűtése könnyen megfázáshoz, az arc-, és homloküreg gyulladáshoz vezethet.

Adjunk a babára könnyű, pamut, karjait és lábait is takaró ruhát, esetleg takarjuk is be, hogy a hideg levegő közvetlenül ne érje a bőrét alvás közben!

Ügyeljünk rá, hogy a klíma levegője szárít, ezért mellette mindenképp párologtassunk vagy használjunk párásító berendezést, mert a kiszáradt nyálkahártyák fogékonyabbá teszik a fertőzésekre, betegségekre. Arra is figyeljünk oda, hogy a légkondicionáló szárító hatásának a baba bőre is ki van téve, ezért érdemes testápolót, babaolajat használni.

Mivel a légkondicionálók- a közhiedelemmel ellenben- nem friss levegőt juttatnak a szobába, hanem a benti levegőt kerengetik, fontos lehet a klimatizált helyiség rendszeres szellőztetése. 

Ne vigyük a babát meleg helyre közvetlenül azután, hogy elhagyja légkondicionált szobát. A hirtelen hőmérsékletváltozás miatt ugyanis könnyen megbetegedhet. Inkább kapcsoljuk ki a klímát és adjunk egy kis időt neki, hogy megszokja a külső hőmérsékletet. 

 

Profi klímát szeretnél a gyerekek mellé?

Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére- Budapest területén belül- ingyenes helyszíni felméréssel és szakszerű tanácsadással!

Kosár

A kosara jelenleg üres.