Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Így fűthetsz olcsóbban!

2019-09-22 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

Az inverteres klímák – számos más előnyük mellett – képesek ugyanazon hatásfokkal, ám jóval kisebb fogyasztással és kedvezőbb áron meleget biztosítani, mint egy korszerű gázkazán, így fűtésed árából akár 10-15%-kot is lefaraghatsz.

Arról nem beszélve, klímák beruházási költsége jóval kisebb, a telepítésük pedig sokkal gyorsabb, mint a gázfűtés kiépítése. Mindemellett a klímának nyáron is nagy hasznát veheted.

A mai inverteres klímák már számos okos funkcóval is rendelkeznek, melyek nemcsak kényelmesebbé, de még gazdaságosabbá is teszik őket. A programozható, a mozgásérzékelő vagy az éjszakai üzemmódnak köszönhetően tudjék, hogy mikor kell takarékos üzemmódra váltaniuk, így ezáltal is jelentős energiát és költséget sprólhatnak meg.

Ha már évek óta van klímád, de még a régi típusú ON/OFF-os berendezés, akkor az fűtésre sajnos nem igazán alkalmas, mivel sokat fogyaszt és a nagy mínuszokat már nem bírja. Vagyis ha a klímás fűtés gondolata foglalkoztat, feltétlen érdemes árajánlatot kérned egy modern, inverteres típusú berendezésre. Ebben – természetesen – mi is tudunk neked segíteni.

 

Milyen klímát válassz?

Ha klímás fűtésben gondolkodsz, az egyik legfontosabb szempont, hogy energiatakarékos legyen, ezért meg kell nézned a készülék COP/SCOP értékét, vagyis az ún. energetikai hatásfokát.
Minél nagyobb a COP szám, annál gazdaságosabb egy készülék, és annál jobb az energetikai besorolása.

Ez azért is fontos, mert az inverteres klímaberendezések nagy részére az áramszolgáltatótól a kedvezményes áramtarifa (H-tarifa és GEO tarifa) is igényelhető, melyek a normál lakossági díjak majdnem felébe kerülnek kW-onként.

 

Mi az a H-tarifa?

A H-tarifa a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerekhez (pl. klíma) használható kedvezményes áramtarifa- gyakorlatilag egy új villanyóra a meglévő mellé.
Nem egész évben elérhető csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe, de ezen időszak alatt a nap 24 órájában. H-tarifa abban az esetben vehető igénybe, amennyiben a készülékünk eléri vagy meghaladja a 3-as COP értéket.

 

Mi az a GEO tarifa?

A GEO tarifa a hőszivattyús split vagy multi split klímaberendezésekre igényelhető, abban az esetben a készülék minimum SCOP értéke: 4,1(2-6 kW névleges fűtőteljesítmény esetén)

 A H tarifával szemben a GEO tarifa az év minden napján használható, a fűtési szezonon kívül is, ugyanakkor a szolgáltatás naponta kétszer két órára szünetel. Vagyis délelőtt 8:00-10:00 és délután 16:00-18:00 óra között nem számolhatunk se fűtéssel, se hűtéssel.

 

Melyiket válasszuk a klímás fűtéshez?

A két tarifa között minimális (1-1,5 Ft kW/h-ként) a költségek közötti eltérés, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ha otthondoban  hőszivattyús klímával szeretnél fűteni, inkább a H tarifát érdemes választanod, mivel az a teljes fűtési szezonban (okt. 15.- ápr. 15.) folyamatosan rendelkezésre áll.

GEO tarifát kizárólag jól szigetelt, hőszivattyús felületfűtéssel rendelkező épületekbe ajánlunk, ahol a kétszer két óra áramszolgáltatási szünet nem jelent problémát.

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.