Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Erre figyelj, ha klímát vásárolsz! 2.

2019-04-11 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

A legelterjedtebb klímatípus, az oldalfali split klímaberendezés, melyek alapesetben egy a falra szerelt beltéri egységből és egy kültéri egységből állnak, és éppúgy alkalmasak az otthoni telepítésre, mint kisebb irodai helyiségekbe vagy üzletekbe.

Azonban a split klímáknak is több típusa van.

 

Mono vagy multi split klímát válassz?

 

Először is, lássuk, miben különböznek!

Míg a MONO split klíma esetében 1 kültéri egységhez 1 beltéri egység tartozik, a MULTI esetében több beltéri egység (2-6) egy kültéri egységhez van csatlakoztatva.

Mindkét típus rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, melyet érdemes mérlegelnünk.

A mono split klíma előnye, hogy az ára valamivel kedvezőbb, illetve nem kell attól tartanunk, hogy a kompresszor vagy egyetlen beltéri egység meghibásodása esetén az egész lakás/ház hűtés/fűtés nélkül marad.

Hátránya, hogy a több kültéri egység több helyet igényel, illetve esztétikailag zavaróbb lehet a ház homlokzatán.

A multi split klíma ezzel szemben valamivel drágább, ugyanakkor, ha nincs elég helyünk a ház falán több kültéri egység számára, lehet, hogy nem marad más választásunk. Azonban számolnunk kell vele, hogy a kompresszor meghibásodása esetén a javításig nincs hűtés/fűtés a házban.

 

 

Mi az a légcsatornás klíma és mik az előnyei?

 

A légcsatornázható klíma nagy előnye, hogy hűtésre és fűtésre egyaránt kiválóan alkalmas, és a legkomfortosabb, legegyenletesebb hőmérsékletet biztosítja az összes klíma típus között.

A rendszer lényege, hogy a lakás összes pontjára egy központi beltéri egység szállítja el a megfelelő hőmérsékletű levegőt. A tervezés során beállítható, hogy a klíma légcsatorna milyen irányba és hány helységbe kerüljön bevezetésre.

A légcsatornás inverteres klímaberendezések „központja” egy nagy teljesítményű klíma beltéri egység, ami bármilyen kialakítású légcsatorna hálózatra csatlakoztatható, így többféle lehetőségünk nyílik bármilyen irányú légbefújásra akár padlóból, mennyezetből vagy oldalfalról is.

A légcsatornás inverteres klíma berendezések bármilyen területen alkalmazhatók, ahol ezek kialakítására lehetőség van: üzletek, éttermek, szállodák, irodák, szórakozó helyek, ipari csarnokok stb. klímatizálására. Optimális megoldás lehet a tetőtér beépítéssel együtt járó fedre falak esetén is.

 

Mi az a parapet vagy mennyezeti klíma és mikor érdemes ezt választanod?

 

A parapet klíma a split klímáknak olyan típusa, melynek beltéri egységét az oldalfalra lehet szerelni, viszonylag közel a padlóhoz, akár egy radiátort (függőleges elhelyezés), 
vagy mennyezetre (vízszintes elhelyezés).

A parapet klímákat többynire abban az esetben telepítik, amikor nincs lehetőség a hagyományos, oldalfali split klíma felszerelésére (pl. tetőtér).

Telepítése általában egyszerűbb a hagyományos oldalfali split klímákénál, mivel nem kell a mennyezet közelében csövezni, vagy kábelcsatornát elhelyezni. További előnye hogy a nagyobb teljesítménynek köszönhetően szélesebb körű felhasználást tesz lehetőve: kiválóan alkalmas irodák, éttermek, vagy üzlethelyiségek klimatizálására is.

 

A láthatatlan klíma: álmennyezeti kazettás klíma

 

Amennyiben nem szeretnénk, hogy a klímaberendezés látható legyen, választhatjuk a kazettás rendszert is, ahol a beltéri egységet egy álmennyezetbe építjük bele.

Mivel igen esztétikus, helytakarékos megjelenést és jó légelosztást biztosít,  a kazettás klímaberendezések telepítése nem csupán irodákba, üzletekbe, éttermekbe, hanem nagyobb belmagaságú helységekbe és családi házakba is javasolt.

 

A márka kiválasztása

 

A klímavásárlás és telepítés nem olcsó mulatság, ezért hosszú távú befektetés.  Ezért fontos, hogy ne vásároljunk ismeretlen márkát. Lehet, hogy különösen jó áron kapható, de később egy kisebb meghibásodás esetén se kapunk hozzá alkatrészt, vagy találunk olyan klímaszerelőt, aki vállalná a javítását.

 

Éppen ezért, mi azt javasoljuk, hogy lehetőleg megbízható, erre szakosodott helyről és ne az internetről vagy egy barkácsáruház műszaki osztályáról szerezzük be a készüléket, és ügyeljünk arra,  hogy a választott típus megfelelő szervizzel, számlával és garanciával rendelkezzen!

 

 

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.