Tisztelt Érdeklődők! Vállalkozásunk kizárólag a saját eladású klímaberendezések telepítését, karbantartását és javítását tudja vállalni jelenleg! Megértésüket köszönjük!

Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 408 36 13

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Penészes a fal? Van megoldás!

A hideg hónapokban egyre többen fordultok hozzánk azzal a problémával, hogy penészedés jelent meg az otthonotokban, ami a magas páratartalomnak köszönhető. Ilyenkor kevesebbet szellőztetünk, és ha a lakásunkat tökéletesen szigeteltük, akkor sajnos a felesleges pára nem tud távozni, és kicsapódik. A szervezet számára az ideális relatív páratartalom 40 és 60 % között van. 60 %-os relatív páratartalom felett találkozhatunk dohos szaggal, penészedéssel, de ha még 60 %-nál nem is alakul ki a penészedés, nem érdemes megvárni, míg megjelenik a falon. Cselekedj mihamarabb a családod és a saját egészséged megőrzése érdekében! 

De mit tehetsz ha már megjelent a penész a falon?
Első lépésként szárítsd ki a falakat. Tapasztalatunk szerint a megfelelő készülékkel ezt kb. 7-10 nap alatt érheted el. Ha kiszáradtak a falak, akkor már meg is szűnt a penészgomba számára az oly kellemes környezet, ahol éli világát. De ez sajnos még nem elegendő. Kezeld a falad a megfelelő vegyszerekkel, hogy ne kelljen újra és újra ugyan ezzel a problémával küzdened. Ha ezzel megvagy, akkor már csak az a dolgod, hogy szinten tartsd a megfelelő páratartalmat. 

Többen feltettétek már a kérdést, hogy levegőtisztító berendezéssel kezelhető e a probléma. Nos, csak részben. Ezek a barandezések a gomba spóráit összegyűjtik vagy elpusztítják, de a probléma okát nem szűntetik meg, így ilyen esetekben kivétel nélkül azt javasoljuk, hogy párátlanító készüléket szerezzetek be.

 

Mi kizárólag kompresszoros berendezéseket ajánlunk erre a célra, melyeknek számos előnye van:

  • Szabályozható páratartalom; a digitális kijelzőn be tudod állítani a kívánt páratartalmat, amit a készülék pár másodpercig mutat, majd a helyiség páratalmát láthatod a kijelzőn.
  • Nincs szükség a készülék felügyeletére, ugyanis ha eléri a beállított páratartalmat, akkor magától lekapcsol a kompresszor, majd leszárítja a készülék a hőcserélőjét, ill. ha ismét magasabb lesz a relatív páratartalom a beállítottól, akkor bekapcsol magától.
  • A nagy vízgyűjtő tartálynak köszönhetően hosszú órákon keresztül tud üzemelni, és ha megtelik a tartály a készülék automatikusan kikapcsol.
  • A páramentesítő berendezések rendelkeznek egy kivezető csonkkal, ami a folyamatos működéshez elengedhetetlen. Ha van arra lehetőséged, hogy mondjuk a fürdőben egy padlóösszefolyóba vezetsd a kondenzátumot, akkor a Folyamatos üzemmód kiválasztásával még a víztartályt sem kell figyelned.

 Stadler Form Albert párátlanító, páramentesítő

Hogyan válasszam ki a megfelelő páramentesítő készüléket?

 

Általában úgy hangzik a kérdés, mikor tanácsot kértek tőlünk, hogy pl.: 50 nem-es a lakásom, melyik készüléket válasszam? Erre a következő kérdésekkel szoktunk válaszolni; melyik helyiségben használnád, illetve mekkora a legnagyobb helyiség a lakásban? Itt is, mint a klímák esetében az egybefüggő légteret kell figyelembe venni a hatékony működéshez.

Gondolj csak bele, hogy ha egy klímával hűtesz nyáron egy nappalit, a nappaliból nyíló hálószoba levegője sosem lesz ugyan olyan hőmérsékletű, mert bár az ajtón átjut némi hűs levegő, de néhány fok különbség mindig lesz. (Kivételek persze vannak.) Ezek a készülékek kicsik, könnyen mozgathatóak a fülnek és a görgőknek köszönhetően, így hatékonyan használhatóak a lakás bármelyik zugában. Vedd figyelembe a problémás vagy a legnagyobb helyiség alapterületét, illetve a belmagasságot, és ez alapján válassz!

 

Mit jelent a 10, 20, 30 l/nap-os kapacitás?

A gyártók úgy adják meg a készülék kapacitását, hogy meghatározott körülmények között hány liter vizet/párát tud a levegőből kivonni 24 óra alatt a berendezés. Amit kevesebben tudnak, hogy ez a meghatározott körülmény 30 °C-on 80%-os relatív páratartalom. Ha a párátlanító nem ilyen kürölmények között működik, akkor romlik a hatásfoka, de ilyen feltételek csak nagyon extrém esetben teljesülhetnek lakossági felhasználás során.

Ha nálad is magas a páratartalom nézz szét nálunk! Ha bizonytalan vagy a választásban, fordulj kollégáinkhoz segítségét bizalommal, hiszen ezért vagyunk! Bemutatótermünkben működés közben is megismerkedhetsz néhány készülékkel, látogass el hozzánk!

Kosár

A kosara jelenleg üres.