Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 408 36 13

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Penészes a fal? Van megoldás!

A hideg hónapokban egyre többen fordultok hozzánk azzal a problémával, hogy penészedés jelent meg az otthonotokban, ami a magas páratartalomnak köszönhető. Ilyenkor kevesebbet szellőztetünk, és ha a lakásunkat tökéletesen szigeteltük, akkor sajnos a felesleges pára nem tud távozni, és kicsapódik. A szervezet számára az ideális relatív páratartalom 40 és 60 % között van. 60 %-os relatív páratartalom felett találkozhatunk dohos szaggal, penészedéssel, de ha még 60 %-nál nem is alakul ki a penészedés, nem érdemes megvárni, míg megjelenik a falon. Cselekedj mihamarabb a családod és a saját egészséged megőrzése érdekében! 

De mit tehetsz ha már megjelent a penész a falon?
Első lépésként szárítsd ki a falakat. Tapasztalatunk szerint a megfelelő készülékkel ezt kb. 7-10 nap alatt érheted el. Ha kiszáradtak a falak, akkor már meg is szűnt a penészgomba számára az oly kellemes környezet, ahol éli világát. De ez sajnos még nem elegendő. Kezeld a falad a megfelelő vegyszerekkel, hogy ne kelljen újra és újra ugyan ezzel a problémával küzdened. Ha ezzel megvagy, akkor már csak az a dolgod, hogy szinten tartsd a megfelelő páratartalmat. 

Többen feltettétek már a kérdést, hogy levegőtisztító berendezéssel kezelhető e a probléma. Nos, csak részben. Ezek a barandezések a gomba spóráit összegyűjtik vagy elpusztítják, de a probléma okát nem szűntetik meg, így ilyen esetekben kivétel nélkül azt javasoljuk, hogy párátlanító készüléket szerezzetek be.

 

Mi kizárólag kompresszoros berendezéseket ajánlunk erre a célra, melyeknek számos előnye van:

  • Szabályozható páratartalom; a digitális kijelzőn be tudod állítani a kívánt páratartalmat, amit a készülék pár másodpercig mutat, majd a helyiség páratalmát láthatod a kijelzőn.
  • Nincs szükség a készülék felügyeletére, ugyanis ha eléri a beállított páratartalmat, akkor magától lekapcsol a kompresszor, majd leszárítja a készülék a hőcserélőjét, ill. ha ismét magasabb lesz a relatív páratartalom a beállítottól, akkor bekapcsol magától.
  • A nagy vízgyűjtő tartálynak köszönhetően hosszú órákon keresztül tud üzemelni, és ha megtelik a tartály a készülék automatikusan kikapcsol.
  • A páramentesítő berendezések rendelkeznek egy kivezető csonkkal, ami a folyamatos működéshez elengedhetetlen. Ha van arra lehetőséged, hogy mondjuk a fürdőben egy padlóösszefolyóba vezetsd a kondenzátumot, akkor a Folyamatos üzemmód kiválasztásával még a víztartályt sem kell figyelned.

 Stadler Form Albert párátlanító, páramentesítő

Hogyan válasszam ki a megfelelő páramentesítő készüléket?

 

Általában úgy hangzik a kérdés, mikor tanácsot kértek tőlünk, hogy pl.: 50 nem-es a lakásom, melyik készüléket válasszam? Erre a következő kérdésekkel szoktunk válaszolni; melyik helyiségben használnád, illetve mekkora a legnagyobb helyiség a lakásban? Itt is, mint a klímák esetében az egybefüggő légteret kell figyelembe venni a hatékony működéshez.

Gondolj csak bele, hogy ha egy klímával hűtesz nyáron egy nappalit, a nappaliból nyíló hálószoba levegője sosem lesz ugyan olyan hőmérsékletű, mert bár az ajtón átjut némi hűs levegő, de néhány fok különbség mindig lesz. (Kivételek persze vannak.) Ezek a készülékek kicsik, könnyen mozgathatóak a fülnek és a görgőknek köszönhetően, így hatékonyan használhatóak a lakás bármelyik zugában. Vedd figyelembe a problémás vagy a legnagyobb helyiség alapterületét, illetve a belmagasságot, és ez alapján válassz!

 

Mit jelent a 10, 20, 30 l/nap-os kapacitás?

A gyártók úgy adják meg a készülék kapacitását, hogy meghatározott körülmények között hány liter vizet/párát tud a levegőből kivonni 24 óra alatt a berendezés. Amit kevesebben tudnak, hogy ez a meghatározott körülmény 30 °C-on 80%-os relatív páratartalom. Ha a párátlanító nem ilyen kürölmények között működik, akkor romlik a hatásfoka, de ilyen feltételek csak nagyon extrém esetben teljesülhetnek lakossági felhasználás során.

Ha nálad is magas a páratartalom nézz szét nálunk! Ha bizonytalan vagy a választásban, fordulj kollégáinkhoz segítségét bizalommal, hiszen ezért vagyunk! Bemutatótermünkben működés közben is megismerkedhetsz néhány készülékkel, látogass el hozzánk!

Kosár

A kosara jelenleg üres.