Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Ne fázz rá a klímával!

2019-07-14 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

Amikor odakint tombol a nyár és patakokban folyik rólad a víz, felszabadító érzés belépni a klimatizált irodába és élvezni a hűvös levegőt. Ám, ha ízületeid eleve érzékenyek, akár már egyetlen 8 órás munkanap után is fájdalmakat és gyulladásokat tapasztalhatsz – elsősorban nyakad, vállad, hátad területén.

A tünetek mögött- a hajlamon túl- lehet, hogy két olyan tipikus hiba áll, amit gyakran elkövetünk, és amire mindenképpen fontos odafigyelni.

A szervezetünk számára nagy stresszhatást jelent, ha a kint 35 °C van, bent pedig 20 °C-ra van beállítva a klímaberendezés. Ügyeljünk rá, hogy a kinti és a benti hőmérséklet különbség ne legyen több 6-8 Celsius foknál.

Éppilyen káros hatású lehet az adott testtájat érő huzat is. Ilyenkor a bőr és az alatta lévő szövetek lehűlnek, ennek következtében az izmok túlzottan megfeszülnek, romlik az adott terület vérellátása és gyulladás alakulhat ki. Az állandó feszülés tovább fokozza a meglévő tartáshibákat is, valamint beszűkülhet a mozgás, nehézkessé válhat karunk felemelése, nyakunk elforgatása.

Megelőzni a problémákat a légkondicionáló megfelelő használatával lehet. Soha nem szabad közvetlenül magunkra állítani a hideg levegőt!

 

Légkondi és merev nyak?

Ha légkondicionált szobában alszunk nem ritka, hogy merev nyakkal, esetleg görcsös nyak-és hátfájással ébredünk. Amikor elalszunk még melegünk van, esetleg kicsit ki is izzadunk, és a takarónkat is ledobjuk.

Ahogy a szoba hőmérséklete lehűl, a felhevülés utáni lehűlés pedig könnyen fellobbanthatja a lappangó ízületi gyulladást. A nyirkos hideg hatására izmaink összehúzódnak, feszessé, kötötté válnak és begörcsölhetnek.

Vagyis a légkondicionáló önmagában nem okoz ízületi fájdalmakat, de képes belobbantani az ízületi, reumatikus betegségeket azoknál, akik egyébként is hajlamosak erre.

 

Mit tehetünk, ha a légkondi miatt fájnak az ízületeink?

A megfelelően irányított klíma és a nagy hőmérséklet-különbség kerülése mellett arra is odafigyelhetünk, hogy a hűtést mindig akkor végezzük, amikor nem tartózkodunk a helyiségben.

A hálószobánkat elalvás előtt hűtsük le, és ha megoldható az irodánkat is inkább munkaidő előtt, ebédszünetben, vagy akkor amikor máshol (pl. a tárgyalóban) tartózkodunk. Így nem tesszük ki magunkat a huzat közvetlen veszélyeinek.

Ha ez mégis elkerülhetetlen, akkor mindig öltözzünk fel jól, és tartsuk melegen ízületeinket.

 

Kosár

A kosara jelenleg üres.