Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

4 szabály, hogy használd egészségesen a klímát!

2021-06-30 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

 

Csak tiszta klímát használjunk!

Alapszabály, hogy csak akkor kapcsoljuk be a klímát, ha az előzőleg már-szakszerűen- ki lett tisztítva.

Sokszor írtunk már arról, milyen fontos a klímák rendszeres tisztítása, hiszen a készülékek belsejében működés közben folyamatosan csapódik le a pára, és a nedves közeg kedvez a kórokozóknak. A klímaberendezésben lerakódott baktérium- és gombatelepek nem csupán kellemetlen, áporodott szagot árasztanak, de súlyos légúti betegségeket is hordoznak, mint a Legionella fertőzés, Pontiac-láz, allergia vagy asztma. Mind a beltéri egység, mind a kondenzvíz elvezető cső vagy a kültéri egység szakszerű, alapos tisztítást igényel, melynek hiánya a készülék hatásfokát, gazdaságos működését és élettartamát is hátrányosan befolyásolja.

Ne hűtsük túl a lakást!

A nyári hőségben a forró utca után mi esne jobban, mint egy kellemesen hűvös lakás vagy iroda? Ám tudnunk kell, hogy szervezetünk nem igazán tolerálja a hirtelen drasztikus hőmérsékletváltozást, ez számára óriási stressz, melyért gyakran megfázással, fogfájással vagy ízületi fájdalmakkal fizetünk.

A klímaberendezések nemcsak hűtik, de szárítják is a levegőt, egyúttal a légutakat is, csökkentve a nyálkahártyák védekezőképességét, ahol így könnyebben telepednek meg a kórokozók. Az eredmény pedig köhögés, orrfolyás, torokfájás.

Ha szereznénk mindezt szeretnénk elkerülnitartsuk szem előtt azt a szabályt, hogy a külső és belső hőmérséklet között ne legyen több 8-10 Celsius foknál.

 

Kerüljük a direkt légáramot!

Ha érzékenyek az ízületeink, a nagy hőingadozás és/vagy a testünkre irányuló huzat gyakran okoz kötött, merev izmokat, izomgörcsöket, ízületi fájdalmakat vagy gyulladásokat- különösen a nyakunk, a hátunk és a vállaink környékén. A hideg hatására ugyanis az erek beszűkülnek, és nem juttatnak elegendő vért és oxigént a szövetekhez, ez pedig a szövetek gyulladásához és károsodásához vezet.

Ha szeretnénk megelőzni a bajt, soha ne hűtsük túl az adott helyiséget, és ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg levegőt!

Ha egész nap klimatizált helyiségben mellett dolgozunk, öltözzünk fel jól, és tartsuk melegen ízületeinket, vagy legyen nálunk melegebb kardigán, zokni.

Az intelligens szem funkcióval ellátott  klímaberendezések optimalizálják a légáramlást, és oda irányítják a szobában, ahol nem tartózkodik senki.

Szellőztessünk!

Ha működik a klíma, általában minden ablakot bezárunk, hogy ne szökjön be a meleg. Ilyenkor a nap végére gyakran tapasztalhatunk levertséget, koncentrációs nehézségeket vagy fejfájást. Pedig mindez rendszeres szellőztetéssel elkerülhető!Mivel a légkondicionáló készülékek a benti levegőt keringetik, fontos, hogy a használatuk mellett rendszeresen szellőztessünk, hogy cserélődjön az elhasznált levegő. Különösen az irodák esetében, ahol, többen tartózkodunk az adott helyiségben kell odafigyelni arra, hogy ne fogyjon el az oxigén.

A légkondicionált helységekre jellemző alacsony páratartalom szájszárazságot, vagy a bőrünk kiszáradását is okozhatja. A bőrsejtek elpusztulhatnak a nedvesség hiánya miatt, viszkető, vörös és berepedezett bőrt okozva.

A  száraz levegő és a huzat szemünket is kiszárítja- különösen, ha naphosszat a monitort nézzük- ezért a szellőztetés a klímával ellátott munkahelyeken mindenképpen indokolt.

Egyes klímaberendezések a hűtés mellett már párásító funkcióval is rendelkeznek, mint például a Daikin klímák

Kosár

A kosara jelenleg üres.