Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

5 betegség, amit a nem megfelelő klímahasználat okoz

2020-07-01 09:20:00

Címkék:

Hozzáadta Adrienn

 

1. Fertőzések

Bizonyára nem fogja elkerülni a figyelmed, ha a klíma, amit használsz nem volt kitisztítva, hisz az a jellegzetes savanykás szag, amit bekapcsolás után áraszt magából, azonnali fertőtlenítésért kiált.

Ezt nem is érdemes elmulasztani, mivel a párás-nedves közegben tenyésző baktérium-és gombatelepek komoly légúti betegségek melegágyai lehetnek.

A hírhedt Legionella esetében a klímaberendezés a kórokozókkal fertőzött vizet porlasztva juttatja a levegőbe, majd onnan a légutakba, heveny és életveszélyes gyulladást okozva a tüdőben.

A Legionella mellett fenyegethet még az infuenza-szerű Pontiac-láz, a különböző gombás megbetegedések, melyek különösen az allergiával és asztával küzdők szervezetére nézve kockázatosak.

2. Megfázás

Bár a forró utcáról jóleső érzés a hűvös lakás vagy iroda falai közé menekülni, azt tudnunk kell, hogy szervezetünk nem képes alkalmazkodni az ilyen drasztikus, 10-20 fokos hőmérséklet változásokhoz.

Az eredmény pedig: nátha, tüsszögés, köhögés, torokfájás.

A klímaberendezések a hűtés mellett szárítják is a levegőt, a száraz levegő pedig irritációt okozhat a légutakban és csökkenti a nyálkahártyák védekezőképességét, könnyebben telepednek meg bennük a kórokozók.

Ha szereznénk megúszni a náthát és a megfázást, tartsuk szem előtt azt a szabályt, hogy a külső és belső hőmérséklet között ne legyen több 8 Celsius foknál

Figyeljünk oda arra is, hogy kerüljük a direkt légáramot, vagyis ne irányítsuk a hideg levegőt közvetlenül az asztalunkra.

 

3. Klímareuma

 A nagy hőingadozás és a testünkre irányuló huzat gyakran vezet ízületi- és izomfájdalmakhoz, ízületi gyulladásokhoz- elsősorban a nyakunk és a vállaink környékén. Ennek az az oka, hogy a hideg hatására az erek beszűkülnek, és nem juttatnak elegendő vért és oxigént a szövetekhez, ez pedig a szövetek gyulladásához és károsodásához vezet.

A túlhűtött helyiség könnyen fellobbanthatja a már meglévő,  lappangó ízületi gyulladást is; mivel a hideg hatására izmaink összehúzódnak, feszessé, kötötté válnak és begörcsölhetnek.

 Megelőzni a problémákat a légkondicionáló megfelelő használatával lehet. Soha ne hűtsük túl az adott helyiséget, és ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg levegőt!

Ha légkondicionáló mellett dolgozunk, akkor mindig öltözzünk fel jól, és tartsuk melegen ízületeinket, vagy legyen nálunk melegebb ruha, például egy kardigán, zokni.

Az intelligens szem funkcióval ellátott Daikin klímaberendezések optimalizálják a légáramlást, és oda irányítják a szobában, ahol nem tartózkodik senki

 

4. Fejfájás

Klímatizált irodában azt is tapasztalhatjuk, hogy a munkanap végére enerválttá válunk, nehezen koncentrálunk és megfájdul a fejünk. Ennek egyszerűbb magyarázata van, mint gondolnádnk: az elhasznált levegő!

Mivel a légkondicionáló készülékek a benti levegőt keringetik, fontos, hogy a használatuk mellett rendszeresen szellőztessünk. Különösen, ha többen tartózkodunk az adott helyiségben, hiszen ilyenkor az oxigén is hamarabb elfogy.

 

5. Szemszárazság

A száraz levegő és a huzat könnyen kiszáríthatja szemünket is. Ez esetben is segíthet a szellőztetés, vagy szükség esetén egy párásító berendezés beszerzése.

Egyes klímaberendezések a hűtés mellett már párásító funkcióval is rendelkeznek, mint például a Daikin klímák

Klímát keresel?

Hívj minket most és segítünk megfelelő készülék kiválasztásában!

Kosár

A kosara jelenleg üres.