Tisztelt Érdeklődők! Vállalkozásunk kizárólag a saját eladású klímaberendezések telepítését, karbantartását és javítását tudja vállalni jelenleg! Megértésüket köszönjük!

Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 408 36 13

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Melegből hideget, hidegből meleget?

2018-01-31 10:20:00 Hozzáadta Adrienn

Fűtés klímával

 

A klímával való fűtés egyre inkább terjed hazánkban, de a hallatára még mindig sokan felkapjuk a fejünket. Lehet, hogy megnyugtató és biztonságot adó számunkra a tudat, hogy az otthonunkban található klímaberendezés fűtés funkcióval is rendelkezik, de a villanyszámlára gondolva úgy vagyunk vele, hogy legfeljebb az Armageddon esetén kapcsoljuk be.

 

Pedig a klímával való fűtés nem csupán kényelmes és praktikus, de energiatakarékos is. Viszont tény, hogy csak megfelelő, ún. inverteres készülékkel.

 

Miért nem érdemes fűteni a hagyományos klímával?

 

Hiszen a hagyományos, on/off rendszerű berendezéseken is találhatunk fűtés funkciót.

 

Ez így van, de mivel ezek a berendezések egészen más működési elven alapulnak, nem igazán gazdaságosak. Egyrészt csak enyhe időben (általában +5 Celsius fokig) alkalmasak fűtésre, ha ennél hidegebb van, drasztikusan romlik a teljesítményük. Másrészt a villanyszámlánk láttán is felmerülne egy enyhébb stroke esélye.

 

Az ON/OFF klíma berendezések ugyanis úgy működnek, hogy érzékelőik folyamatosan figyelik az aktuális hőmérsékletet, és amennyiben eltérést tapasztalnak a kívánt és a valós hőfok között, azonnal működésbe lépnek, vagyis gyakorlatilag egész nap ki-be kapcsolják magukat, jelentős energiafogyasztást generálva. További probléma, hogy nem képesek szabályozni a teljesítményüket, vagyis akkor is maximális fordulatszámon működnek, amikor ez nem lenne szükséges. Egyszóval, a klímával való fűtéssel akkor érdemes kísérleteznünk, ha inverteres berendezésünk van.

 

Mire képesek az új generációs klímák?

 

A mai, korszerű klímák már egytől egyig a hatékonyabb és energiatakarékosabb inverteres technológiával készülnek. Vagyis, ha most adjuk a fejünket klímavásárlásra, biztosak lehetünk benne, hogy készülékünk fűtésre is alkalmas. Ezek a klímák már szélesebb hűtési és fűtési tartományt eredményeznek, hőmérséklettartásuk kifinomultabb és üzemeltetési költségük is jelentősen alacsonyabb.Az új generációs klímák hidegebb időben is alkalmasak a fűtésre (akár -10, -15, -20 Celsius fokig), és nem utolsó szempont, hogy jóval csendesebbek.

 

De hogyan lehetséges ez?

 

Úgy, hogy egy modern klímaberendezés a hagyományos fűtőtestekkel szemben hőszivattyús elven működik, vagyis fűtés üzemmódban a kompresszora segítségével a külső levegőből nyer energiát, ezt juttatja a lakásba és használja fel fűtésre. Tehát nem elektromos árammal fűt, az áram itt csupán a hő szállítását végzi, ami jóval nagyobb hatékonyságot eredményez.A hőszivattyú hatásfokát az ún. COP érték jelzi.

Mit jelent COP érték?

 

A COP érték (coefficient of performance) azt mutatja meg, hogy a hőszivattyús klímaberendezés fűtés üzemmódban hányszoros hő teljesítményt ad le a felhasznált villamos teljesítményhez képest. Minél nagyobb a COP érték annál gazdaságosabban fűt a klímánk.

Egy normál elektromos fűtés hatékonysága nagyjából 1, ami azt jelenti, hogy egységnyi elektromos áramból egységnyi hőenergiát képes előállítani (COP=1). Egy átlagos hőszivattyús klíma ezzel szemben 3-4 szeres hatékonysággal is rendelkezhet (COP=3-4).

 

Ugye milyen jól hangzik?

 

Ha belegondolsz, a téli fűtéseden megspórolhatod a nyári hűtés árát. S mindezt egy berendezéssel!

 

Ha Te is szívesen korszerűsítenéd a fűtésedet, kérj ingyenes helyszíni felmérést, tanácsadást és árajánlatot!

 

www. klimacommando.hu

Kosár

A kosara jelenleg üres.