Ingyenes helyszíni felmérés06 70 611 76 37
Ingyenes kiszállítás25 000 Ft felett
Hívj minket!06 70 611 03 73

Üdvözlünk a webáruházban!

0
×

Regisztráció

Személyes adatok

Belépési adatok

vagy Belépés

Vezetéknév megadása kötelező!
Keresztnév megadása kötelező!
A vezetéknév érvénytelen!
A keresztnév érvénytelen!
Érvénytelen email cím!
Email cím megadása kötelező
Az email cím már regisztrálva van!
Jelszó megadása kötelező!
Érvénytelen jelszó!
Legalább 6 karakter hosszúság megadása kötelező!
Legfeljebb 16 karakter hosszúság megadása lehetséges!
A jelszavak nem egyeznek!
A felhasználói feltételek megadása kötelező!
Email cím vagy jelszó hibás!

Melegből hideget, hidegből meleget?

2018-01-31 10:20:00 Hozzáadta Adrienn

Fűtés klímával

 

A klímával való fűtés egyre inkább terjed hazánkban, de a hallatára még mindig sokan felkapjuk a fejünket. Lehet, hogy megnyugtató és biztonságot adó számunkra a tudat, hogy az otthonunkban található klímaberendezés fűtés funkcióval is rendelkezik, de a villanyszámlára gondolva úgy vagyunk vele, hogy legfeljebb az Armageddon esetén kapcsoljuk be.

 

Pedig a klímával való fűtés nem csupán kényelmes és praktikus, de energiatakarékos is. Viszont tény, hogy csak megfelelő, ún. inverteres készülékkel.

 

Miért nem érdemes fűteni a hagyományos klímával?

 

Hiszen a hagyományos, on/off rendszerű berendezéseken is találhatunk fűtés funkciót.

 

Ez így van, de mivel ezek a berendezések egészen más működési elven alapulnak, nem igazán gazdaságosak. Egyrészt csak enyhe időben (általában +5 Celsius fokig) alkalmasak fűtésre, ha ennél hidegebb van, drasztikusan romlik a teljesítményük. Másrészt a villanyszámlánk láttán is felmerülne egy enyhébb stroke esélye.

 

Az ON/OFF klíma berendezések ugyanis úgy működnek, hogy érzékelőik folyamatosan figyelik az aktuális hőmérsékletet, és amennyiben eltérést tapasztalnak a kívánt és a valós hőfok között, azonnal működésbe lépnek, vagyis gyakorlatilag egész nap ki-be kapcsolják magukat, jelentős energiafogyasztást generálva. További probléma, hogy nem képesek szabályozni a teljesítményüket, vagyis akkor is maximális fordulatszámon működnek, amikor ez nem lenne szükséges. Egyszóval, a klímával való fűtéssel akkor érdemes kísérleteznünk, ha inverteres berendezésünk van.

 

Mire képesek az új generációs klímák?

 

A mai, korszerű klímák már egytől egyig a hatékonyabb és energiatakarékosabb inverteres technológiával készülnek. Vagyis, ha most adjuk a fejünket klímavásárlásra, biztosak lehetünk benne, hogy készülékünk fűtésre is alkalmas. Ezek a klímák már szélesebb hűtési és fűtési tartományt eredményeznek, hőmérséklettartásuk kifinomultabb és üzemeltetési költségük is jelentősen alacsonyabb.Az új generációs klímák hidegebb időben is alkalmasak a fűtésre (akár -10, -15, -20 Celsius fokig), és nem utolsó szempont, hogy jóval csendesebbek.

 

De hogyan lehetséges ez?

 

Úgy, hogy egy modern klímaberendezés a hagyományos fűtőtestekkel szemben hőszivattyús elven működik, vagyis fűtés üzemmódban a kompresszora segítségével a külső levegőből nyer energiát, ezt juttatja a lakásba és használja fel fűtésre. Tehát nem elektromos árammal fűt, az áram itt csupán a hő szállítását végzi, ami jóval nagyobb hatékonyságot eredményez.A hőszivattyú hatásfokát az ún. COP érték jelzi.

Mit jelent COP érték?

 

A COP érték (coefficient of performance) azt mutatja meg, hogy a hőszivattyús klímaberendezés fűtés üzemmódban hányszoros hő teljesítményt ad le a felhasznált villamos teljesítményhez képest. Minél nagyobb a COP érték annál gazdaságosabban fűt a klímánk.

Egy normál elektromos fűtés hatékonysága nagyjából 1, ami azt jelenti, hogy egységnyi elektromos áramból egységnyi hőenergiát képes előállítani (COP=1). Egy átlagos hőszivattyús klíma ezzel szemben 3-4 szeres hatékonysággal is rendelkezhet (COP=3-4).

 

Ugye milyen jól hangzik?

 

Ha belegondolsz, a téli fűtéseden megspórolhatod a nyári hűtés árát. S mindezt egy berendezéssel!

 

Ha Te is szívesen korszerűsítenéd a fűtésedet, kérj ingyenes helyszíni felmérést, tanácsadást és árajánlatot!

 

www. klimacommando.hu

Kosár

A kosara jelenleg üres.